Webbplatsens överlägg

Att redigera dina bilder i en app

Tekniken i smartphones förbättras för varje dag och de inbyggda kamerorna likaså. Softade bakgrunder i selfie-mode, extrem slowmotion i hög upplösning, effekt för att kunna fota i svagt ljus, allt finns nästan. Ändå kan det vara nödvändigt i vissa fall och roligt i andra fall, att redigera bilderna ännu mer. Och för att kunna göra det finns det en uppsjö av olika bildredigeringsappar där man kan göra nästan allt man kan tänka sig.

Dina bästa bilder kan bli till vackra konstverk att hänga på väggen. Visst är det coolt att det finns så många fotoappar men det kan också vara lite skrämmande att försöka hitta den bästa bildredigeringsappen för dina behov. Här kommer en lite guide för bildappar till iOS och Android, de som räknas som de bästa idag.

Snapseed

Google Snapseed är en fantastisk app som sätter många fotoredigeringsprogram på dator i skam med en mängd funktioner. Utöver de vanliga beskärnings- och rotationsverktygen har den också alternativ som låter dig ändra fältets djup, perspektiv (idealiskt för att kompensera förvrängning som skapas av din kameras fasta lins), kurvor och ljusstyrka. Ett av Snapseeds mest intressanta verktyg är Expand, vilket beräknar hur området kring ämnet ser ut och använder den här data för att göra fältet större, liknande effekt som finns i Photoshops fyllning. På grund av verktygets karaktär fungerar det bättre på en vanlig eller abstrakt bakgrund, snarare än ute på gatan. Snapseed är också användbart för selfies och andra porträttbilder. Den har en användbar funktion som känner igen ansikten i bilder. Appen kan också identifiera och ljusa upp ansikten automatiskt. Snapseed erbjuder också ett stort utbud av filter, och de är alla fullt anpassningsbara. Dessutom erbjuder de också videolektioner för att hjälpa dig att behärska vissa filter och verktyg. Med alla dessa fantastiska funktioner skulle det vara svårt att inte kröna Snapseed som den bästa bildredigeringsappen för Android-enheter.

Photoshop

Photoshop
Photoshop

Adobe Photoshop Express ger ett urval av Adobes bästa redigeringsverktyg tillsammans i en app som är lätt att använda även på en liten pekskärm. Innan du gör något med dessa verktyg måste du registrera dig för ett gratis Adobe ID med hjälp av en e-postadress, ett Facebook-konto eller ett Google-konto. Du kan använda detta ID för att senare använda andra Adobe-produkter och -tjänster. När det är klart, kan du välja ett foto att redigera från din mobila enhet, ta ett nytt foto med kameran eller att använda en bild från Adobe Creative Cloud. Det här är ett särskilt användbart sätt att effektivisera ditt arbetsflöde och gör alla dina bilder tillgängliga på vilken enhet som helst som du brukar använda, oavsett om det är dator eller mobil eller platta. Photoshop Express erbjuder givetvis alla grundläggande redigeringsverktyg som du kan förvänta dig, bland annat rotera, beskära, röda ögon-korrigering och ljusstyrkoreglering. Vad som gör att den står långt ovanför förpackningen är dock dess urval av smarta filter som är utformade för att rätta till vanliga problem, inklusive färgtemperatur, dimma och exponeringsproblem. Det finns också ett brett utbud av gränser och konstnärliga effekter, som alla kan justeras med enkla skjutreglage.