Webbplatsens överlägg

Bästa Mobilappar

I vår tekniskt avancerade moderna värld är apparna i våra mobiler något som kan göra våra liv lättare. Det finns över en miljon olika appar att välja på och många av de har vi tillgång till gratis genom våra app stores.

Mat

Något som vi nu kan göra i våra mobiler är att beställa mat. Vi behöver inte längre ringa restauranger, och vi kan i vissa fall själva välja om vi vill hämta upp maten eller få den hemkörd. Med appen Karma kan du hitta restauranger eller mataffärer i ditt område som har mat över. Dessa företag ger dig möjligheten att köpa maten till ett reducerat pris. På så sätt behöver mat inte slängas lika ofta, utan den gör nytta. Denna app främjar hållbarhet samtidigt som den är en bra nyhet för våra plånböcker.

Espresso House, som nästan har blivit den svenska versionen av Starbucks med över 400 lokaler runtom i Norden, har också en app. När du betalar med appen får du 10% rabatt på ditt köp, och du får dessutom var tionde dryck gratis. Om du är stammis på Espresso House är denna app ett måste. Hungrig är appen för de där dagarna när du varken orkar laga mat eller vill gå ut och äta. Den låter dig välja på ett antal olika restauranger och ett antal olika rätter, och du kan få mat levererad till din dörr.

Pengar

Appen Swish blev nästan ett måste i Sverige efter den lanserades. Eftersom den erbjuder ett sätt att enkelt och omedelbart överföra pengar är detta förståeligt. Sverige är ett land där kontanter används allt mindre, och Swish är en del av vägen mot ett kontantlöst samhälle.

Även Kivra är en utmärkt app att ha till räkningar och andra (ofta ekonomiska) dokument. De företag som har kopplat upp sig till appen kan göra elektroniska utskick till sina användare som också använder Kivra. Detta sparar stora mängder papper och kan göra livet enklare med många dokument samlade på ett internetbaserat ställe.

Netflix

Netflix

Vid det här laget känner väl de flesta till streamingtjänsten Netflix. Kanske ser du dina favoritfilmer här, och kanske använder du tjänsten för att upptäcka nya TV-serier som du inte har sett förr. För en månadsavgift tittar du på vad du vill hur mycket du vill på Netflix, självklart reklamfritt.

Men vad många kanske inte känner till är att Netflix har en app för telefonen. När vi är hemma vill vi kanske använda denna tjänst på en större skärm som till exempel vår TV eller dator. Men fördelen med appen Netflix är att du kan ladda ner material och titta på det även när du är offline. Det gör att du kan se allt Netflix har att erbjuda även när du är ute och reser eller sitter på ett flygplan. Du är inte längre begränsad av vad flygbolaget har valt, utan kan själv välja precis vad du vill se.

GoFriendly

Men vi vill ju inte bara sitta hemma och äta, betala våra räkningar och titta på Netflix. Det är viktigt att komma ut och träffa människor också. För ett bättre socialt liv är appen GoFriendly ett utmärkt hjälpmedel. Det är lite som en dejtingapp fast för vänner. Här anordnas evenemang som man kan delta i och träffa nya spännande personligheter för att göra livet lite rikare.