Webbplatsens överlägg

Interaktiv lärande med appar

Applikationer och dess potential gör att flera och flera människor börjar använda dem dagligen. De skapas i många syften, alla de ska dock förenkla livet på något sätt. Man kan till exempel använda dem som en anteckningsbok eller navigation som ska leda oss till målet. Med tiden många programmerare förstod, att det är en mycket god idé att använda dem till att lära sig nya saker. Det har uppstod massor applikationer som hade i syftet att utveckla människors vetenskap i olika ämnen.

Fördelar med att lära sig med appar

Applikationsutvecklare förstår att man lever snabbt i dessa tider. Det blir svårt ibland att lägga mycket tid för att lära sig nya saker man är intresserad i. Det är dock inte så svårt att hitta några minuter här och där under dagen. Det är därför de flesta applikationer som har i syftet att lära människor kan utveckla kunskap i bara några minuter. De modulerna som man går igenom vanligtvis är delade i så många delar som möjligt för att låta människor spåra sina resultat. Detsamma gör att interaktiv lärande är mycket intressant och tillfredsställande då man kan se hur många ämnen som man har gått igenom eller till exempel återkomma till ämnen man inte förstår helt och hållet. Med traditionella böcker var det mycket svårare att veta var man gjorde felen och vilket ämne som inte är så bra förstod. Appar gör att man kan lära sig saker närhelst man vill. Det kan vara på väg hem i bussen eller när man väntar på någon. Det sparar tid och man har en känsla att en viss tid är bättre används.

Fördelar med att lära sig med appar

Interaktiv lärande kan också vara ett bra val, eftersom dess undervisningssätt brukar vara mycket bra strukturerad. Det är många specialister som arbetar på att sammanställa vissa ämnen och kunna förklara de så enkelt som det är möjligt. Det gör att man lär sig något som många andra testade förr och som fungerade för dem också.

En av de största fördelar som interaktiv lärande har över de traditionella med böcker är att alla ändringar är införda mycket snabbare. Om man hittar ett fel i förklaring, någon definition stämmer inte med fakta eller helt enkelt något enkelt skrivfel hittas, kan man införa ändringar i applikationer med bara några klickar. När det gäller traditionella böcker, behöver man vanligtvis att skriva ut dem på nytt som orsakar enorma kostnader.

Nackdelar med att lära sig med interaktiva appar

Smarttelefoner och surfplattor har införts i människors liv ganska nyligen. Det har dock redan dokumenterats att människors minne blir värre eftersom all nödvändig information alltid finns i fickan. Det gör att det att lära sig med applikationer kan vara svårare än man tror. Människans hjärna är skapad så att den skippar information som den har enkelt tillgång till. När man använder bara appar för att lära sig till exempel ett språk, kan det vara mycket svårt att se de positiva resultaten mycket snabbt. Det är liknande med alla ämnen, det spelar inte någon stor roll om man lär sig programmering eller att simma. Lärande utan praksis är kommer aldrig vara mycket effektiv.