Webbplatsens överlägg

Några av de bästa lär-apparna för barn

Några av de svåraste sakerna med att vara förälder idag är att ha koll på vilka appar på mobilen och plattan som är bra för dem. Eftersom alla långt ifrån fyller ett bra syfte. Men du kan vara lugn för det finns en uppsjö av pedagogiska och intressanta appar att välja bland. Barn kan både förstå och använda teknik i en väldigt tidig ålder. Alla barn-appar är inte lämpliga för barn dock så det kan vara bra att ha lite koll och se till att bara ha de bra tillgängliga för barnen. En sak man måste ha koll på är betalningar, en del appar har köp inuti app och ett litet barn förstår inte om de råkar klicka på köp. Därför ska man alltid ha lösenord aktiverat. Nedan följer lite tips om appar som är utvecklande för ditt barn.

Peek-a-Zoo

Ett gulligt litet spel där barnen lär sig djurens namn och ljud. Man kan välja språk så här finns möjlighet att lära barnen djurnamn på exempelvis engelska också. Barnen lär sig att identifiera olika djur genom namn, känslor, position eller ljud.

Thinkrolls: Kings & Queens

Det här är ett logik- och gravitationsspel. Målet är att rensa en väg så att den runda hjälten kan fortsätta att utvecklas genom en enorm labyrint. Det gäller att kunna använda logik här genom att jobba med alla möjliga saker som kugghjul, broar, luckor och instrument som ska få en krokodil att bli sömnig.

Endless Alphabet

Om ditt barn gillar pussel så är det här ett passande spel, och har de ännu inte upptäckt den ädla konsten i att lägga pussel så kan det här vara en bra introduktion. Man drar bokstäver och placerar på rätt platser i ord vilket gör att barnet både lär sig former och ord. När pusslet är klart så visas roliga animationer som barnen kan relatera till.

Money monsters

Money monsters
Money monsters

Appen är som en spargris för barn som växer upp i ett kontantlöst samhälle. Money Monsterns lär barn att spara och spendera klokt i den digitala tidsålder. Appen länkar till ett riktigt bankkonto istället för en porslinsgris att fylla med mynt och sedlar. Det är ett bra sätt att lära barnen om pengar även om man inte har de fysiska pengarna i handen. Precis som hur samhället fungerar idag. Barnen kan även omorganisera deras monsters på olika sätt för olika mål.
Det finns dessutom en app för föräldrar att övervaka transaktioner och överföringar på barnens konto.

Bolibompa

Välkommen till Bolibompa-Drakens värld, här finns spel som passa de allra minsta användarna. Förutom att spela olika utvecklande och roliga spel så kan man kolla olika avsnitt från Bolibompa. Innehållet är tänkt att vara pedagogiskt, och testas på förskolebarn löpande för att utvecklas.

Babyloonz TV

Spelet är utvecklat tillsammans med förskolepedagoger och innehåller inget våld, dessutom är det könsneutralt. Babyloonz TV bjuder på en massa musik, både såna som man känner till sedan tidigare men även speciellt visor för appen. Borsta tänderna-sången är en hit! Det finns även utbildande barnprogram inom appen.