Webbplatsens överlägg

reMarkable – plattan med äkta papperskänsla

En surfplatta med tillhörande penna och ett skrivprogram som konverterar handskriven text till digital form är inget nytt. Inte heller när det gäller att rita bilder i olika bild- och ritprogram. Men innan reMarkable gjorde entré på marknaden fanns det ingen platta som klarade av både handskriven text och ritade bilder samt hade en yta som känns som papper.

reMarkable är kort sagt den enda digitala enheten på marknaden som har som känsla av papper när man antecknar, läser eller skissar. Den stora vinsten är dessutom att man gör det utan att bli störd av mejl, sociala medier och notisljud. Det enda som existerar är du och dina tankar.

reMarkable hjälper dig att fokusera

reMarkable hjälper dig att fokusera


Det är så lätt att tänka ”jag ska bara läsa mejlen lite snabbt” samtidigt som man håller på med någon arbetsuppgift. Även om det inte tar mer än någon minut att göra så har du brutit koncentrationen och tappat fokus på uppgiften som du håller på med. Du kommer att få lägga tid på att jobba dig tillbaka in i uppgiften igen, tid som du istället kunde använt för att bli klar fortare. Om du tillhör dem som fördrar att anteckna med papper och penna och har lättare att komma ihåg saker i information som kommuniceras muntligt om du samtidigt kan klottra i marginalen, vet du att det fungerar rätt uselt på en mobil eller vanlig surfplatta. Antecknar du på papper måste du dessutom renskriva dem på dator eller skanna in dem för att kunna dela med dig till exempelvis kollegor. Ett extra steg som stjäl tid. Med reMarkable behöver du inte växla mellan olika sorters program och importera bilder för att komplettera dina anteckningar, du gör bara precis som du hade gjort med ett papper. reMarkable-plattan omvandlar sedan dina anteckningar och skissade bilder till digitala dokument som du kan lagra i en valfri molntjänst och vid behov dela dokumenten med kollegor, kunder eller vänner. Du kan även lagra dokument i plattan som har ett lagringsutrymme på 8 GB. Det räcker för att spara ungefär 100 000 textdokument.

Läsvänlig LCD-skärm


Tack vare att reMarkable har LCD-skärm har den ett behagligt ljus som är snällt mot ögonen och bekvämt att läsa e-böcker, dokument eller liknande på. Vill du stryka under något viktigt eller notera något i marginalen, gör du det med pennan. Den där speciella känslan av att rita eller skriva med bläck kommer som ett brev på posten när du skissar, doodlar eller klottrar på en reMarkable. De 2048 olika känslighetsnivåerna ser till att du inte behöver avbryta det du håller på med för att ändra tjockleken på linjen. Vill du dra en tjock linje ökar du bara lite på trycket och tvärtom om du vill gör en tunn linje, precis som när du tecknar på papper. Det går lika bra att göra en simpel tankekarta som en detaljerad skiss med mycket skuggningar och olika nyanser.
reMarkable ger dig optimala förutsättningar att få ut mesta möjliga av din kreativitet och låter dig arbeta i lugn och ro utan att störas av notiser, mejl, sociala medier och internet i största allmänhet. Plattans behändiga storlek, den lite mindre än ett A4-block, gör att den lätt går att ta med sig.