Webbplatsens överlägg

Skippa stressen och låt appar organiser din resa

Oavsett om du vill planera en drömresa eller snabbt sticka iväg på nästa flygning, kolla flygbiljetter för nästa år eller kolla in på ett hotell tio minuter från nu så finns det en app för det. Aldrig har det varit så lätt att planera resor som det är nu.

Här finns en lista med några tips

Flightradar24

Använd din mobil som en flygspårare live, titta på flygplan runt om i världen och visa flygdata i realtid. Identifiera flygkostnader, eller logga in för inflight wifi och följ din färdväg i detalj. Bonusfunktioner, som Reality View, som identifierar de flygplan som flyger över huvudet när du pekar med telefonens kamera i luften, är beroendeframkallande och underhållande.

UVLens

Ska du resa dit det är soligt? Förbered dig på en dag utomhus med tillgång till levande rapporter om UV-nivåerna på din plats. UVLens-appen rekommenderar de bästa tiderna för att njuta av eller undvika solen och gör också en personlig hudtypsbedömning för att ta reda på hur länge du kan spendera i solen innan du når UV-farozonen.

Komoot

Oavsett om du cyklar, vandrar eller trampar uppför backe med mountainbike så kan spåret framstå som en utmaning. Komoot gör det enkelt att planera med navigeringsteknik och platsdata som gör att du kan skapa sportspecifika, topografiska rundor. Appen guidar dig sedan på din resa med sväng-för-sväng röstnavigering och detaljerade kartor, även i offline-läge.

LoungeBuddy

Den här appen öppnar de gyllene dörrarna till de hemlighetsfulla, utrymmen som vanligtvis endast är reserverade för högsta betalande eller ofta flygande resenärer. Skapa din resa i appen och LoungeBuddy låter dig veta vilka lounger du redan har tillgång till. Inga resultat? Inga problem. Du kan bläddra i lounger och deras bekvämligheter och köpa direktåtkomst på några sekunder, från endast 19 brittiska pund. LoungeBuddy kan till exempel få dig till No 1 Lounge i London Heathrow, Lufthansa Business Lounge i Tyskland, Marhaba Lounge i Dubai, Delta SkyClubs runt om i USA och mycket mer.

Foursquare

Att använda denna populära app för att checka in och hitta vänner i ditt område är lite av det förflutna. Foursquare har tagit upp kampen mot andra appar för att ta bilder av och recensera olika hotell och platser runt om i världen. Det kan hjälpa dig allt från att bestämma mellan hotell genom att kolla in bilder av aktuella rum till att få tips från tidigare gäster för att hitta en bra curryrestaurang i Tokyo.

HotelTonight

Denna app gör det lätt att boka ett bra hotell till ett rabatterat pris, oavsett om du vill stanna nästa vecka, imorgon eller på tio minuter. När hotellen har osålda rum laddar de dem på appen och i dina händer, med besparingar som inte är tillgängliga någon annanstans. Appen levereras också med sitt eget lojalitetsprogram samt erbjuder förmåner som sen utcheckning eller en rumsuppgradering.

Google översätt

Google översätt
Google översätt

Tala, ta kort eller skriv på något av de 100-tals språk appen stöder och appen kommer omedelbart att  snap, skriv eller skriv någonting i ett av appens 103 språk som stöds, och appen kommer omedelbart att översättas.