Webbplatsens överlägg

Spela musik trådlöst hemma

Surroundljud i hela hemmet är fantastiskt. Men hur ska man kunna få musiken att strömma runt om i ditt hus? Med musik i såväl bastu som kök och på altanen.

Tack vare Wi-Fi och Bluetooths behöver du inte låta dina låtar pumpa i alla rum i huset utan nu kan man göra det lätt att styra olika ljud i olika rum. Det behöver inte längre vara en komplicerad installation.

Olika hemmaljud-varianter

rad högklassiga högtalare som kan fungera självständigt eller som en grupp. Det som gör Sonos system så bra att använda är att dessa högtalare ansluter direkt till din router och webben. De är alltid redo att spela, så de behöver inte en tråkig anslutningsprocess varje gång du vill spela några låtar. Med detta sagt så styrs musiken via appar på din telefon eller dator och du kan enkelt hoppa mellan dem efter behov. Sonos stödjer musiktjänster som Google Play Musik, Apple Music, Amazon Music, Deezer, Microsoft Groove och många fler. Systemet kan även spela musik du har lagrat på dina datorer, telefoner eller surfplattor. Sonos har sin rival i Bose, ett SoundTouch högtalarsystem. Många funktioner är desamma över de två plattformarna. Bose-paketet kan utnyttja tjänster som Spotify, Deezer och Amazon Music direkt från webben, men (till skillnad från Sonos) kan högtalarna också anslutas via Bluetooth om det är vad du föredrar. Det är ett plus om du har gäster som vill strömma musik från sina enheter. SoundTouch-programmen är tillgängliga för datorer och mobila enheter, som Sonos, och du kan även placera dina högtalare i olika rum och ha olika spellistor på gång i varje. Alla produkter i SoundTouch-serien kan styras via appen och integreras i ett system, så det är lätt att expandera ditt ljudarsenal i framtiden. Bose innehåller separata fjärrkontroller för SoundTouch-högtalarna och de större kan även fungera självständigt genom att ansluta till online-radiostationer.

Google home

Google home
Google home

Det är rättvist att säga att Google Home är en smart högtalare först och en musikhögtalare andra, men ljudet som pumpar ut är rätt bra ändå om än inte upp till nivån på Sonos och Bose. Googles startsida kommer med inbyggd Google Cast, som är Googles Chromecast-teknik för trådlös streaming av ljud från telefonappar och andra källor till kompatibla högtalare. Det betyder att du antingen kan fråga Google Assistant direkt om att spela lite musik eller göra det via apparna för Google Play Musik, Spotify, Deezer, Plex, TuneIn och många fler. Google-assistenten kan självklart läsa din kalender och varna dig om trafiken, så det är en mer mångsidig lösning än Sonos och Bose-alternativen. Det beror till stor del om du värdesätter ljudkvalitet eller en smart assistent mer. Bluetooth-support har just lagts till Google Home för att ge dig ett annat alternativ, liksom multifunktionssupport. Om du köper mer än en Google Home-högtalare kan du ställa in dem i olika rum med olika spellistor strömmande eller använda högtalarna tillsammans i grupp.